Мерки за багер за справување со различни својства на почвата

2022-03-18

1. Ископ на тврда глина

Цврстината на глината е висока, а содржината на вода е мала. За време на работата на багерот, клучната точка е да се контролира притисокот на сопирањето и брзината на секачот, а еднослојната површина за ископување кал треба да биде тенка.

2. Ископ на песок

Песочната почва е релативно лабава и груба. Дебелината, брзината и чекорот напред на багерот за време на ископувањето не треба да бидат преголеми за да се спречи блокирање (d) Ç” sè)。

3. Ископ на тврда пластична глина

Со цел да се спречи лепењето на блокот за заземјување на машината за чистење, за време на работниот процес треба често да се крева грејачот за патролна проверка.

4. Ископ на жив песок

Растојанието на движење и брзината на багерот може соодветно да се зголемат.

Пред да ја стартувате багерот, проверете ја машината за да видите дали системот на машината е нормален и дали маслото е доволно. Потоа вклучете ги предните и задните дизел мотори на багерот за да може машината да работи. За време на багерот, внимавајте на движењето на машинската стрела и флексибилно прилагодете ја насоката на стрелата според количината на талог. Ако багерот е тврд, поместете ја багерот напред-назад. Ако има големи камења и други тврди работи, избегнувајте ги. За да не се оштети багерот. Кога багерот не се користи, ставете го на безбедно место и врзете го за да спречите да се измие со вода. Исто така, добро внимавајте да избегнете кражба.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy