Режим на развој на индустријата за откопување

2021-05-01

1. Промовирајте интеграција на информации со помош на информатичка технологија

(1) Имплементација на дигитален проект за вшмукување машина за сечење. Енергично промовирајте изградба на платформа за споделување информации за дизајн, производство и управување, започнете од главното производство, дизајн и управување со градењето на бродови и постепено воспоставувајте го системот за интеграција на информациите за целиот процес на градење на бродови на планиран и чекор-по-чекор начин, така како да се реализира интеграцијата на дизајнот, производството и управувањето и интеграцијата на индустријата за облекување и обложување на школки.

(2) Подобрување на степенот на интеграција на информациите. Зајакнување на интеграцијата на информации помеѓувшмукувачки фрлачбродоградилиште и бродоградилиште, бродоградилиште и Институт за дизајн, бродоградилиште и снабдувач, постигнуваат висока интеграција на проток на информации, логистика и проток на вредност преку далечинска соработка мрежна технологија и постепено реализираат дигитално непречено поврзување на регионални информации, производство и управување со информации.


2. Промовирање на развој на поврзана технологија на производство околу скратување на циклусот на бродоградба

(1) willе го спроведеме методот на градење на бродови по делови. Во комбинација со техничка трансформација, потребно е да се распредели специјално место за производство за склопување на блокови, да се опреми опрема за ископување на големи тони, да се спроведе бродоградба, да се прошири бројот и тежината на склопот на блокот, да се намали обемот на работа на вчитувањето на блокот во пристаништето (платформа), и да се даде целосна игра на улогата на основните ресурси на производството на пристаништето (платформата).

(2) Develop unit assembly, pre outfitting and modular technology. It is necessary to vigorously promote the outfitting technology of engine room basin and superstructure integral excavation equipment, so as to shorten the dock (platform) installation time. In accordance with the principle of moving forward outfitting operation, it is necessary to promote the pre outfitting technology of subsection and general assembly, so as to improve the installation integrity of subsection and general assembly before docking (platform) and вшмукувачки фрлач before launching.

(3) Развој на прецизна технологија за градење и обложување на бродови. Потребно е да се популаризира технологијата за управување со прецизност и контрола на градењето на бродови и да се замени додатокот со компензација, за да се реализира носење на недозволени места на пристаништето (платформа). Со помош на подобрување на квалитетот на работењето на производната линија на челик предтретман и облогата за следење, треба да се намали количината на работа во секундарната дерустирачка и да се подобри ефикасноста на облогата.

(4) Зајакнување на истражувањето за процесот на склопување на пристаништето (платформата) навшмукувачки фрлач. Околу клучните врски за брзо вчитување, тандем (паралелно) градење на бродови, скелиња, опрема за опрема, тест на затегнатост, заварување и така натаму, новата технологија и метод на производствовшмукувачки фрлачкои можат да ја подобрат ефикасноста на производството се развиваат и применуваат.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy